Lylyn Kyläyhdistys ry - Juupajoki

 

Pro Lyly
Lylyn kehttämisyhdistys ry; n vuosikokous on 20.02.2011 pidetyssä kokouksessa perustanut Kansalaistoimikunta "Pro Lyly" nimisen toimikunnan viemään Lylyn junapysäkkihanketta eteenpäin.Toimikunta on ripeällä toiminnallan vienyt asiaa eteenpäin. Hyvän alkusysäyksen saimme kokoomuksen Juupajoki vierailulla, jolloin kannanottomme sai suoraan ministeri Jyri Häkämies ja hän on Valtion omistajaojaus vastaavana ministerinä antanut asian ministeri Vehviläiselle huomioitavaksi ja Liikenne- ja Viestintäministeriölle valmistelua varten.
Kannanottomme jaetaan kaikille polittisille puolueille.
Toimikunnan jäsenet: Yhteyshenkilö Seppo Lamminen, Yrjö Rintamäki, Anita Vihersalo ja Kari Pulkkinen


Onko maaseudun autioittaminen valtiovallan erityisessä suojeluksessa?
Kysymys: Miksi Suomen valtio, jota Liikenne ja viestintäministeriö edustaa on vastustamassa tärkeitä maaseudun kehittämishankkeita, vaikka se maakunnan- ja paikallistasolla on todettu perustelluksi ja tarpeellisiksi.

Suuri ihmetyksen kohde on tuo Liikenne ja Viestintäministeriön ja VR:n periaate siitä miten poukkoilevasti henkilöliikenne asioita hoidetaan ja kehitetään Orivesi – Haapamäki rataosuudella. Pysähdyspaikkoja on lisätty pala palalta ja ne ovat olleet ”taistelujen tulosta”, mutta jos etsittäisiin parasta tulosta toiminnalle ko. rataosuudella, niin lähtökohtana pitäisi olla koko rataosaa kattava palvelevuus. Junan pysähdyspaikat tulisi olla keskimäärin 14 km välimatkoin, jotta radanvarren asukkaat saisivat tarvitsemansa liikennepalvelut nauhamaisesti. Radan rakentamisen jälkeen tiestöhän rakentui ja suuntautui näihin rautatieasemien solmukohtiin ja ne ovat edelleenkin toimivana mallina. Valitettavasti Lylyn pysähdyspaikka puuttuu vielä tästä palvelevasta ”pysähdyspaikkaketjusta”.

Kauniit juhlapuheet julkisen liikenteen kehittämisestä on muututtava sanoista teoiksi. Tässä tapauksessa jolloin kiskobussi on jo liikenteessä ko. rataosuudella, niin ei pitäisi olla ongelmia pysähdyksen hyväksymiseksi.

Ehdoton vaatimuksemme on Kiskobussin pysähdyksen saaminen Lylyyn.

Juupajoen kunnasta ja Lylystä on tehty esityksiä ja ”taistelutyötä” Lylyn junapysäkin saamiseksi. Juupajoen kunta on tehnyt päätöksen asemalaiturin rakentamiseksi kunnan toimin. Tälle hankkeelle on valmisteltu hyväksynnät aina Euroopan unionia myöten paikallisen toimintaryhmä Promoottorin alueen kehittämis-suunnitelmissa, luoden mahdollisuuden hakea rahoitusta paikallisen toimintaryhmän kautta maaseudun kehittämishankerahoista ELY -keskukselta. Aika oudolta tuntuu, että LV-ministeriö ja VR- yhtiö ” torppaavat” maaseudun hankkeita, jotka ovat niin maakunnallisesti kuin paikallisesti perusteltuja ja tukevat maaseudun kehittämishankkeita ja nimenomaan haja- asutusalueella. Lylyn pysäkki on ollut vireillä jo pitkään mm. alueen liikennettä pohtivien toimikuntien suunnitelmissa, mutta on ilmaantunut ”voimia” jotka ovat kävelleet näiden suunnitelmien ylitse.
Esitys Tampereen kaupunkiseudun lähiliikenteen kehittämistyöryhmälle

 

Uutiset

4.12.2017
Bussikuljetus 17.12. Kauneimmat joululaulut tilaisuuteen Juupajoen kirkolle. Lähtö kylätuvalta klo. 17:00. Ilmottautumiset 10.12. mennessä 0400-631440/Leo

5.11.2017
Kyläyhdistyksen syyskokous & pikkujoulut 26.11. klo 16:00 Kylätuvalla
Lue lisää >>

5.11.2017
Naistenilta Kylätuvalla 21.11. klo 18.00

4.9.2017
AAMUKAHVIT kylätuvalla tiistaisin ja torstaisin
klo 9 - 11.
Lue lisää >>