Lylyn Kyläyhdistys ry - Juupajoki

Reittikartat

Kolikoura Pilkotunjarvi >>
Lyly Kolmikoura >>
Lyly Urheilutie >>
Silmapää Pilkotunjarvi >>
Vähä-Karvia
Kolmikoura >>

Karttamerkit >>

Kuvia retkeilyreiteiltä>>

Lylyn reitti
Sijainti: Juupajoki ja Ruovesi

Lylyn kylä sijaitsee Pohjois-Pirkanmaalla, Orivedeltä 28 km Mänttä-Vilppulasta 23 km Tampereelta 70 km Jyväskylästä 100 km.

Lylyn reitti on merkattu sinisellä sekä opasteviitoin.

Lylyn reitin aloituspiste on Lylyn kylässä Lylyntien ja Varikontien risteyksessä, jossa info-taulu reitistä. Tästä reitti jatkaa n.100 meträ Varikontietä kunnes kääntyy Kanervatielle, josta opasteviitat ohjaavat metsäpolulle. Lylyn kylästä Vähä Karvian laavulle on 3 km. Vähä-Karvian laavulla on puuliiteri sekä saha ja kirves. Laavulla on myös ulko-wc ja soutuvene.

Lyly-Vähä-Karvia osuudelle laitetaan syksyn 2015 aikana uusia pitkospuita sekä tehdään raivaustöitä. Reitillä tehdyistä hakkuista johtuen polku katkeilee ajoittain, mutta reittimerkintä on kunnossa.

Vähä-Karvian laavulta reitti jatkaa Lepolammin ja Vähä-Karvianjärven välistä Kolmikouran aarnialueelle jonne matkaa n.1 km. Kolmikouran aarnialueesta eteenpäin reittiä ei enää ylläpidetä. Reitillä kulkeminen omalla vastuulla mm. Silmäpäänpuron ylittävä silta on erittäin huonossa kunnossa sekä reittimerkintä puutteellinen lisäksi Silmäpään ja Pilkotunjärven nuotiopaikkoja ei huolleta. Kolmikouran aarnialueelle tehdään alueen kiertävä luontopolku. Lylyn reitti tullaan linjaamaan uudelleen kiertävänä reittinä eli Lylyn kylä-Vähä-Karvian laavu-Kolmikoura-Vähä-Karvian laavu-Lylyn kylä.

Välimatkoja:
Lyly-Vähä-Karvian laavu 3km
Vähä-Karvian laavu-Kolmikoura 1km
Kolmikouran luontopolku 2km

Reitin alueen luonto
Alue kuuluu maantieteellisesti Järvi-Suomeen, metsäkasvillisuudeltaan eteläboreaaliseen vyöhykkeeseen. Metsät alueella ovat tyypillisesti kuivahkoa kangasmetsää, suot ovat Sisä-Suomen keidassuoaluetta, maisemapiirteiltään alue sijoittuu kaakkoisen järvialueen ja koillisen vuorimaan rajoille. Korkein paikka on Venäläisvuori 232mpy. Eläimistönä tyypillinen havumetsävyöhykkeen lajisto mm. hirvi, kettu, orava, metsäjänis, metsämyyrä, metsähiiri, peippo, pajulintu, metsäkirvinen, rastaat, tiaiset. Muita harvalukuisempia lajeja mm. joutsen, kurki, haukka, huuhkaja, pöllöt, teeri, palokärki, kärppä, majava, piisami, valkohäntäpeura, metsäkauris, susi, karhu. Erittäin harvalukuisiin lajeja mm. metso, pohjantikka, ilves, kuukkeli sekä turkistarhoista levinneitä karkulaisia mm. supikoira ja villiminkki, yleisimpiä kalalajeja mm. ahven, hauki, lahna ja särkikalat.

Uutiset

4.12.2017
Bussikuljetus 17.12. Kauneimmat joululaulut tilaisuuteen Juupajoen kirkolle. Lähtö kylätuvalta klo. 17:00. Ilmottautumiset 10.12. mennessä 0400-631440/Leo

5.11.2017
Kyläyhdistyksen syyskokous & pikkujoulut 26.11. klo 16:00 Kylätuvalla
Lue lisää >>

5.11.2017
Naistenilta Kylätuvalla 21.11. klo 18.00

4.9.2017
AAMUKAHVIT kylätuvalla tiistaisin ja torstaisin
klo 9 - 11.
Lue lisää >>